Vakantieoppas voor je hond. Pension of je hond uitlenen?

Ga je met vakantie en heb je een hond dan is het vaak niet mogelijk je hond mee te nemen. Wat kost nou het onderbrengen van je hond in een opvang en zijn er ook nog andere oplossingen voor vakantieoppas?

Een paar miljoen Nederlanders gaan jaarlijks naar een warm land om te genieten van een zonvakantie. Vaak is dat met het vliegtuig. Het is ondoenlijk om dan je hond mee te nemen. Soms kun je je hond onderbrengen bij een familielid of kennis maar toch ook vaak niet.

Een mogelijkheid is om je hond naar een dierenpension of hotel te brengen. Dit kan behoorlijk in de kosten lopen.

Wat zijn de kosten voor het onderbrengen van je hond bij een pension of hotel?
Het onderbrengen van één of meerdere honden in een pension kan behoorlijk veel geld kosten. De tarieven zijn vaak afhankelijk van de grootte van je hond. Grote honden zijn duurder dan een middelmaat of een kleine hond. Dit heeft te maken met voeding, grootte van het hok e.d.
Aan welke bedragen moet je denken?
– Grote hond tussen € 10, en € 15,- per dag
– Middelgrote hond tussen € 10,- en € 14,- per dag
– Kleine hond tussen € 9,- en € 13,- per dag.

Voorbeeldberekening
U gaat bijvoorbeeld 2 weken met vakantie en u brengt uw 2 honden onder bij een pension. Het zijn één kleine en één grote hond. Als we uitgaan van een gemiddeld tarief dan betaal je voor de kleine hond 14 x € 11.50 = € 161.-. Voor de grote hond betaal je 14 x €12.50 = € 175,-. Totaal € 336,-.
Kan dat nu niet goedkoper?

Alternatieven voor vakantieopvang
– U kunt proberen uw hond toch onder te brengen bij familie of vrienden, eventueel tegen een kleine vergoeding.
– Ook kunt u van een vliegvakantie afzien en gaan voor een autovakantie zodat de hond mee kan. Zoek dan wel uit of de hond toegestaan is in de accommodatie van je keuze.
– Je kan ook je woning beschikbaar stellen aan een oppas die dan op je huis en je hond past en daarvoor een gratis vakantieadres heeft.
– En als laatste kun je je hond uitlenen aan een hondenliefhebber die zelf niet voor langere tijd een hond kan hebben. Zoek je een lener met of zonder hondenervaring kijk dan op deze website. Als eigenaar van een hond betaal je een lidmaatschap van € 30,- per jaar en daarvoor kun je onbeperkt gebruik maken van de ingeschreven leners die graag willen oppassen. Deze liefhebbers doen het gratis of tegen een kleine vergoeding die jullie zelf overeenkomen. Heb je er eenmaal één gevonden dan kan die meerdere keren per jaar oppassen als dat nodig is. Ook buiten de vakanties.

Lees ook: 10 redenen om je hond uit te lenen

 

 

1 comment

  1. Milano
    zegt:

    Ziet er goed uit

Laat een reactie achter

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.