10 redenen om je hond uit te lenen als hondeneigenaar

Als hondeneigenaar loop je soms tegen omstandigheden aan waarvoor je echt een oplossing nodig hebt.
 1. Overvolle agenda
  Heb je een succesvolle baan en daarnaast nog veel sociale verplichtingen? Er zijn van die periodes in een jaar dat alles tegelijk komt en dat je te weinig tijd hebt voor je hond.
 2. Onverwachte omstandigheden
  Soms zijn er onverwachte omstandigheden waardoor je thuissituatie en je hele leven verandert. Denk maar eens aan een echtscheiding of het overlijden van een partner. Vaak ontstaan daardoor financiële problemen en moet je misschien meer gaan werken om rond te komen. Heb je een hond dan heb je er nog een probleem bij. Je hond zal toch uitgelaten moeten worden en heeft beweging nodig. Om je hond dan, in een toch al moeilijke tijd, toch te kunnen houden is het een oplossing om je hond uit te lenen aan een andere hondenliefhebber.
 3. Je bent ziek
  Iedereen heeft wel eens een griepje of kampt ineens met enorme rugpijn. Ja en hoe dan? Wie laat de hond uit? Als je geen vaste persoon hebt die je helpt met je hond als er iets is dan is het handig daar eens voor te zorgen. Leg contact met een hondenliefhebber bij jou in de buurt. Die kun je dan altijd inschakelen en die doet het graag. Dat is een last minder.
 4. Je hond is ziek
  Je hond kan ziek zijn en veel aandacht nodig hebben. Je hond kan geopereerd zijn en moet revalideren. Hoe los je dat op als het grootste deel van de dag niemand thuis is?
 5. Gezinsuitbreiding
  Als er een kindje bij komt dan is het de eerste tijd heel erg druk en kan er minder aandacht zijn voor de hond. Hoe reageert de hond daarop? Zorg ervoor dat de hond toch de nodige aandacht en beweging krijgt. Als je het niet zelf kan laat het dan over aan een ander.
 6. Vakantie
  Wanneer je met vakantie gaat en de hond niet mee kan dan wil je wel het beste voor je hond. Hier zijn veel oplossing voor van gratis tot zeer prijzig.

  1. pension: professioneel geregeld
  2. oppas aan huis: kennissen, regelen via internet
  3. logeeradres: kennissen, regelen via internet
 7. Uitlaten
  Het laten uitlaten van je hond is ook een oplossing als je er zelf geen tijd of mogelijkheid voor hebt. Het uitlaten kan gedaan worden door een hondenliefhebber of door een professionele uitlaatservice. Bij de laatste wordt je hond op afgesproken dagen opgehaald en meegenomen voor een uitlaatronde. Dit kan alleen als je hond hiervoor geschikt is en zich goed gedraagt in een roedel. De kosten variëren van € 12.- tot € 25.- per uitlaatbeurt, afhankelijk van het bedrijf.
 8. Fulltime werken
  Als je fulltime werkt en je hebt daarnaast ook nog reistijd dan ben je zomaar 10 uur van huis. Je zou kunnen overwegen een oppas te zoeken in de buurt van je werkadres. Je hond kan dan mee in de auto en tussendoor kun je eventueel ook nog zelf je hond uitlaten. Ben je klaar met werk dan pik je je hond weer op en rij je samen terug naar huis.
 9. Gerust geweten over je hond
  Je wilt het allerbeste voor je hond. Je voelt je altijd schuldig zodra je de deur achter je dicht trekt en de hond je vragend zit na te kijken. Als je weet dat je hond heet goed heeft in de tijd dat je weg bent dan geeft je dat een opgelucht en gerust gevoel. En dat is heel wat waard.
 10. Een ander laten genieten van je hond
  Als trotse hondeneigenaar wil je dat iedereen jou hond geweldig vindt. Je geniet ervan als anderen ook van jou hond genieten. Denk eens een oudere mensen of gehandicapten die gek zijn op dieren maar er zelf geen kunnen houden. Hoe leuk zou het zijn voor die mensen om je hond af en toe daar te brengen. Er komen steeds meer initiatieven om huisdieren samen te brengen met bv dementerende mensen in een verzorgingshuis. Hier wordt iedereen blij van.

Zoek je een oplossing voor een van de genoemde uitdagingen dan kun je overwegen om een lener te zoeken. Ga naar de website https://www.matcheenleenhond.nl , registreer jezelf en plaats een opdracht zodat leners kunnen reageren. Of zoek zelf een ingeschreven lener en leg contact.

 

 

6 comments

 1. […] Lees ook dit artikel: 10 redenen voor het uitlenen van je hond. […]

 2. […] Lees ook: 10 redenen om je hond uit te lenen […]

  • Dag ik ga op vakantie voor twee weken,
   Maar ik zoek een lieve oppas voor twee kleine hondjes.

   Ze heten Sem reu en Saartje dame super lief zijn zijn ze .
   Maar ze moeten wel bij elkaar blijven en ze houden van gezellig spelen samen en gaan graag er op uit buiten .

   Sem is een Malteesle witte en Saartje boomer witte ze zijn heel schattig en kunnen heerlijk spelen met kinderen en met andere honden gaat heel goed.

   Met vriendelijke groet

   Melanie

   • Jos van Prooijen
    zegt:

    Hoi Melanie,
    Je kan je oproep plaatsen op de website en niet al antwoord op een blog. Hier ziet niemand je oproep.

    Groet Jos

   • Tineke
    zegt:

    Goeie dag
    Ik.ben Tineke en heb negen jaar ervaring door werken op.dierenambu u mag ze hier brengen hoor geen probleem
    Gr tineke

    • Esther Bos
     zegt:

     Hoi Tineke, ik zie je reactie en ik ben benieuwd waar je woont en of je nog steeds een leenhond zoekt. Ik woon in Den Haag Benoordenhout. Misschien kunnen we eens contact maken?
     Groet, Esther

Laat een reactie achter

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.