10 redenen om een hond te lenen

Een hond lenen is toch helemaal niet zo gek?
Hier volgen 10 redenen waarom een hond lenen zo’n goed idee is.

 1. Genieten van het gezelschap van een hond
  Iedereen zou moeten kunnen genieten van een hond of een ander huisdier. Veel ouderen bijvoorbeeld kunnen of mogen geen huisdier houden en missen daardoor veel genegenheid van een huisdier, zeker als ze dit altijd gewoon waren. De ervaring in bv. verzorgingshuizen is heel positief over het bezoek op de afdeling met huisdieren. Meestal is dit alleen geregeld voor mensen met Alzheimer. De andere bewoners vragen dan of zij dat ook mogen ervaren en het antwoord is meestal negatief.
 2. Beleef een paar uur plezier
  Ga lekker de natuur in. Naar het bos of strand. Vaak doe je dat eerder met een hond.
 3. Probeer een hondenras uit
  Voor je een hond aanschaft is het handig om uit te zoeken welke eigenschappen van een hond aan jou wensen voldoen. Maak voor jezelf een profiel en probeer een aantal rassen uit. Ras eigenschappen op papier zeggen niet alles. Probeer het uit en ga op pad met een rashond van jou keuze. En vraag de eigenaar wat hij of zij goed en minder goed vindt aan het ras.
 4. Wandelmaatje
  Ga je graag wandelen maar liever niet alleen? Dan is een hond meenemen een ideale oplossing. Ga eens een nieuwe wandelroute uitproberen. Maak kennis met onbekenden. Als je een hond bij je hebt leg je makkelijk contact met andere hondeneigenaren. En met een pub heb je alle aandacht!
 5. Je gezondheid verbeteren
  Een hond heeft een positief effect op je gezondheid. Een hond laat je bewegen omdat hij / zij uitgelaten moet worden, gemiddeld 3 keer per dag. Door de beweging is er minder kans op hartklachten, obesitas, hoge bloeddruk en cholesterol. En zeker in het begin val je er enkele kilo’s van af. Een hond kun je ook gebruiken bij een revalidatie doordat er verplicht bewogen moet worden.
 6. Antistoffen voor allergieën opdoen
  Een hond in huis voorkomt allergieën. Kinderen zijn minder gevoelig voor allergieën als er een hond in huis is in de eerste jaren van hun leven. Uit onderzoek is gebleken dat opgroeien met een huisdier het immuunsysteem minder gevoelig maakt voor allergieën als astma, eczeem en hooikoorts.
  Tegenwoordig is het leven te schoon geworden. Hierdoor wordt het immuunsysteem van baby’s niet genoeg blootgesteld aan microben om zich normaal te kunnen ontwikkelen.Een hond zorgt voor genoeg viezigheid van de juiste soort. Ook is het belangrijk dat de baby vroeg genoeg in contact komt met de hond om invloed te hebben op de ontwikkeling van het immuunsysteem. Hetzelfde beschermende effect werd niet gezien bij kinderen die wel contact hadden met honden, maar geen hond als huisdier hadden.
 7. Hond niet toegestaan
  Het komt regelmatig voor dat bij appartementen een huisdier om verschillende redenen niet is toegestaan. Als je gewend bent een huisdier te hebben en het mag ineens niet meer dan kun je een groot gemis ervaren. Ook als ouderen naar een verzorgingshuis gaan mogen ze hun huisdier niet meenemen. Een hond lenen is ook hier een oplossing. Dan heb je wel het plezier maar niet de uiteindelijke verantwoording.
 8. Werken en toch gezelschap van een hond
  Werk je veel en heb je te weinig tijd om een hond te hebben dan is het fijn als je af en toe een hond kunt lenen.
 9. Geen verantwoordelijkheid voor het bezit van een hond
  Een hond houden geeft best wel wat verantwoordelijkheid. Denk aan de verzorging en de medische kosten en ene plekje als je met vakantie gaat. Wil je deze verantwoording niet dan kun je ervoor kiezen af en toe een hond te lenen.
 10. Een hond helpen aan een actiever leven
  Net als bij de mens zien we bij honden ook vaak overgewicht. Dit is ook voor hen ongezond. Extra beweging zorgt voor een betere conditie en een lager gewicht en hierdoor ook een langer leven.

 

2 comments

 1. Carie Heindn
  zegt:

  Hallo,
  Ik heb in juni 2021 mijn beste maatje Shadow een ras Flatcoated Retriever van 11 1/2 jaarin moeten laten slapen. Dit wasmijn 2de Flatcoated retriever waarvan de vorigebijna dezelfde leeftijd had behaald. Het gemis is enorm maar ben nog niet helemal toe aan een nieuwe pup van dit ras. Toch zag ik deze site en zacht ik pro eer het gewoon op deze manier. Heeft U tijdelijk een oppas nodig voor uw lieve Flatcoated retriever dan ben ik bereid om hem/haar een veilig – sportief en een lieve tijd te bezorgen. De fokker van mijn honden geeft aan geen betere baas te krijgen als dat geen mooi compliment is. Ik hoop uw vertrouwen te winnen om zo nu en dan te mogen opassen op uw trouwe mooie viervoeter. Nogmaals ik ben het meest vertrouwd met een Flatcoated retriever vandaar deze berichtgeving.

 2. […] door te brengen. Eén en één = drie. Hond blij, baasje blij en lener blij. Kijk hier voor meer redenen waarom je een hond zou willen […]

Laat een reactie achter

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.